Ga naar de inhoud
Home » N1 Kontich

N1 Kontich

HERINNERING !!!

Maandag 6 mei start de aannemer met de hoofdwerken, met name de riolering en wegenwerken.

Actuele hinder tijdens riolerings- en wegenwerken

Waar? 

Aan de kant van de even huisnummers vlak na het kruispunt Duffelsesteenweg tot voor het kruispunt met de Antwerpsesteenweg.

Hinder?

Doorgaand zwaar verkeer (+3,5 ton)

Volgen in beide richtingen een omleiding via de E19 en de N173.

Extra hinder:

  • In bepaalde periodes wordt afgeweken van het algemeen principe van twee versmalde rijstroken:
  • Van 9 tot en met 12 juli 2024 worden de doorsteken voor de riolering aangelegd en geldt lokaal beurtelings verkeer op de N1.
  • Van 5 tot en met 30 augustus2024 wordt de rijstrook richting Edegem vernieuwd en het kruispunt met de Ooststatiestraat heraangelegd.
    • Op de N1 is slechts één rijstrook beschikbaar richting Edegem. Richting Kontich volgt plaatselijk verkeer een omleiding via Kontich centrum. De Mechelsesteenweg wordt hiervoor tijdelijk eenrichtingsverkeer van het gemeenteplein tot de Duffelsesteenweg.
    • Doorgaand verkeer rijdt langs de Boniverlei (N171) en E19 afrit 8 Rumst.
    • De Ooststatiestraat loopt aan beide zijden dood op de N1 voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen het kruispunt wel nog oversteken.

Door wegenwerken op de N1 in Kontich, tussen kruispunt Antwerpsesteenweg en kruispunt Duffelsesteenweg, is de doorgang van uitzonderlijk voertuigen onmogelijk van begin mei 2024 tot april 2025.

Na de voorbereidende werken start fase 1 op 6 mei 2024 en die duurt tot oktober. Op de N1 zijn 2 versmalde rijstroken beschikbaar, verkeer blijft in beide rijrichtingen mogelijk. Scheiding van de rijrichtingen is middels een markering.

Er zijn enkele uitzonderingen: van 9 tot 12 juli wordt lokaal beurtelings verkeer ingevoerd en van 5 tot 30 augustus wordt enkelrichtingsverkeer ingesteld, van zuid naar noord (alleen verkeer richting Mortsel is nog toegelaten). Gelieve in beide periodes rekening te houden met beperkte breedte naast de werfzone.

Je hebt al gestemd!