Ga naar de inhoud
Home » Wijnegem, N112 en Stokerijstraat

Wijnegem, N112 en Stokerijstraat

Vanaf maandag 15 januari 2024 wordt de “banaanbrug” over het Albertkanaal voor alle verkeer afgesloten. De brug wordt gesloopt vanaf vrijdagnacht 19 januari tot woensdag 24 januari 2024. Tot mei 2024 (ingebruikname nieuwe wegbrug) is er op die plaats geen mogelijkheid om het Albertkanaal over te steken.

Vanaf eind januari tot de zomer van 2025 worden de Stokerijstraat tussen Oud Strijderslaan en watertoren en de N112 Turnhoutsebaan tussen watertoren en Zwanebeek voor alle verkeer afgesloten voor rioleringswerken, aanleg drinkwaterleidingen, funderingswerken en bouw nieuwe fietsbrug. Verkeer +3,5 ton vanuit de Stokerijstraat richting N12 zal de omleiding door Wommelgem via Eenhoornstraat – Oelegemsteenweg – Uilenbaan – Ternesselei* – Draaiboomstraat* – R11 – N12 moeten volgen. Deze omleiding mag niet zomaar gevolgd worden. Voor elk gebruik van de omleiding moet een nieuwe aanvraag UV ingediend worden. Let op: omdat dit gemeentewegen zijn, is hiervoor de schriftelijke toestemming vereist van de gemeente Wommelgem. Bovendien is er nog een probleem met de brug over het Groot Schijn op de grens Wijnegem/Wommelgem (overgang Stokerijstraat naar Eenhoornstraat): omdat de beheerder niet gekend is, kan voor deze brug geen advies gevraagd worden. Dit wordt verder onderzocht in samenspraak met beide gemeenten. Meer info later.

In de Ternesselei en Draaiboomstraat in Wommelgem worden in het voorjaar van 2024 tegelijkertijd nutswerken en wegenwerken uitgevoerd. Doorgang blijft mogelijk.