Ga naar de inhoud
Home » Antwerpen, Kastelweg

Antwerpen, Kastelweg

UPDATE: 03/10/2024

Door werken op de Kastelweg in de haven van Antwerpen is de doorgang van uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk van 4 tot 24 oktober 2024. Ter hoogte van de werfzone geldt enkelrichtingsverkeer (toegelaten rijrichting van Scheldelaan naar Oosterweelsteenweg). De omleiding voor de andere rijrichting (van Oosterweelsteenweg naar Scheldelaan) loopt via de Zwarte Weg, onder de lage spoorbrug door en is beperkt in hoogte tot 4 m. Hogere transporten kunnen geen gebruik maken van de lokale omleiding.

LET OP:

Van Cauwelaertbrug blijft verboden voor zwaar UV tot minstens 15 oktober. Via de Scheldelaan kan dus niet naar Kastelweg en Zwarte Weg gereden worden. Verkeer vanaf Oosterweelsteenweg naar Zwarte Weg dat niet onder de spoorbrug door kan (hoogte > 4 m), mag tussen 23 u en 5 u in tegenzin van het normale verkeer over de Kastelweg rijden, naar de Scheldelaan om daar op een veilige manier te keren (bij voorkeur niet verder dan het kruispunt met de Polderdijkweg) om dan via Scheldelaan en Kastelweg tot aan Zwarte Weg te rijden, die eveneens tussen 23 u en 5 u in tegenzin van het normale verkeer mag opgereden worden tot aan de kaai. Bij het uitrijden van de Zwarte Weg, naar de Oosterweelsteenweg is het eveneens aangeraden om te gaan keren op de Scheldelaan. De Zwarte Weg achterwaarts inrijden of uitrijden wordt niet toegelaten tijdens de werken, om de impact op het andere (normale) verkeer te beperken.

op de Zwarte Weg geldt ook enkelrichtingsverkeer. Bestemmingsverkeer naar de kaaien 345 tot 365 langs de Zwarte Weg, mag vanaf Scheldelaan en Kastelweg de Zwarte Weg oprijden in tegenzin van het normale verkeer, maar enkel tussen 23 u en 5 u, om geen hinder te veroorzaken voor de pendelaars voor en na de shiftwissels in de haven. Tussen 5 u en 23 u is het niet toegelaten om in tegenzin van het normale verkeer over de Zwarte Weg te rijden. Vertrekken vanop de Zwarte Weg en met het verkeer mee uitrijden naar Kastelweg en Scheldelaan is op elk moment van de dag mogelijk.

Antwerpen Kastelweg omleidingen Klik hier

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Stemtelling:

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?