Ga naar de inhoud
Home » N748, Pelt

N748, Pelt

Op woensdag 16 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de renovatie van de brug van de Venderstraat over het kanaal Bocholt – Herentals in Sint-Huibrechts-Lille (Pelt).

De brug wordt zijde per zijde gerenoveerd. Zo blijft verkeer mogelijk over de brug. Gemotoriseerd verkeer kan in één richting over de brug: van noord (Achel) naar zuid (Sint-Huibrechts-Lille). De omleiding is niet geldig voor uitzonderlijk vervoer vanwege de brug over het kanaal en de beperkte ruimte bij het kruispunt Sint-Antoniusweg/N71. Per individuele geval kan eventueel een vergunning op reisweg afgeleverd worden. Eventuele doorgang over de brug van N748 (zowel met het verkeer mee als in tegenrichting) dient in samenspraak met de werfleiding te gebeuren. 

De werken starten op woensdag 16 augustus en duren in principe zo’n 2,5 maand. Renovaties van bruggen zijn sterk weersafhankelijk. Deze timing is dan ook op basis van gunstige werf- en weersomstandigheden. In een volgende fase volgt een grondige renovatie van de brug. Voor die werken is er nog geen concrete timing of planning.