Ga naar de inhoud
Home » N730 Hoeselt

N730 Hoeselt

Werken starten op 23/10 i.p.v. 16/10

Herinnering

Werken starten op 23/10 i.p.v. 16/10

Door werfomstandigheden zullen de werken in de week van 23 oktober uitgevoerd worden. Ook op de Hernerweg en Nieuwe Baan worden tijdelijke verkeerslichten geïnstalleerd om de doorstroming veilig te laten verlopen.

De voetgangersoversteek op de Tongersesteenweg ter hoogte van de Hernerweg/Nieuwe Baan wordt verplaatst naar de zuidzijde, richting de bushaltes. Om de zichtbaarheid van overstekende weggebruikers te verbeteren wordt de oversteek voorzien van ledverlichting. In de oversteekzone komt ook een voetpad om een veilige doorgang te creëren. Die aanpassingen zullen de veiligheid voor actieve weggebruikers aan de bushaltes verbeteren.

Welke hinder kan u verwachten?

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker.

  • De doorgang voor voetgangers en fietsers blijft mogelijk tijdens de werken. Zij worden mogelijk rond de werfzone geleid.
  • Doorgaand verkeer op de Tongersesteenweg blijft in beide richtingen beurtelings en vertraagd mogelijk met tijdelijke verkeerslichten. Ook op de zijstraten worden tijdelijke verkeerslichten geïnstalleerd om de doorstroming veilig te laten verlopen.
  • Opritten en parkings van woningen en handelszaken in de werfzone zijn mogelijk moeilijker bereikbaar tijdens de aanleg van het voetpad.