Ga naar de inhoud
Home » Antwerpen, R2 (Tijsmanstunnel)

Antwerpen, R2 (Tijsmanstunnel)

UPDATE 21/12/2023

Door de vernieuwing van de brandleiding in de Tijsmanstunnel, gelegen in de R2 in de haven van Antwerpen, zal de tunnel verschillende nachten worden afgesloten vanaf 8 januari 2024 tot vermoedelijk half februari 2024.

Soms is 1 tunnelkoker afgesloten, soms is bijkomend maar 1 rijstrook vrij in de andere tunnelkoker. Soms worden beide tunnelkokers tegelijkertijd afgesloten.
Tijdens weeknachten worden de tunnelkokers steeds afgesloten van 20 u  ‘s avonds tot 5 u ‘s morgens. Tijdens enkele weekends worden de tunnelkokers doorlopend van vrijdagavond 20 u tot maandagochtend 5 u afgesloten.

>Einde update>

Door de vernieuwing van de brandleiding in de Tijsmanstunnel, gelegen in de R2 in de haven van Antwerpen, zal de tunnel verschillende nachten worden afgesloten vanaf 9 september 2023 tot vermoedelijk half februari 2024.

Er wordt steeds één tunnelkoker voor alle verkeer afgesloten, telkens van 20 u ‘s avonds tot 5 u ‘s morgens. In de andere tunnelkoker is er dan geen hinder.

De planning van de tunnelsluitingen is terug te vinden op de website van het Vlaams Verkeerscentrum: Tunnelsluitingen Tijsmanstunnel (R2). Wijzigingen in de planning worden steeds daar gepubliceerd. Gelieve voor aanvang van het transport na te kijken of de tunnelkoker in de gewenste rijrichting open is of niet.

Standaard omleiding voor uitzonderlijke voertuigen tussen Noorderlaan en Scheldelaan (geldig heen en terug): vanaf N180 Noorderlaan – Kruisweg – Antwerpsebaan – N111 Stabroek – oprit A12 – A12 Zandvliet – uitrit 11 “Zandvliet” – (Hollandse weg -) N101 Noordlandbrug – N101 Scheldelaan – oprit R2 richting Gent. Uitzonderlijke voertuigen die deze omleiding niet kunnen volgen, mogen gebruik maken van de afwijking van de rijtijden die geldig is in het Antwerpse havengebied tijdens de tunnelsluitingen op de R2.