Ga naar de inhoud
Home » Antwerpen, N129

Antwerpen, N129

Door verschillende wegenwerken op de N129 Groenendaallaan in Antwerpen, is de doorgang van uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk van 10 september tot vermoedelijk 11 oktober 2024.

Van dinsdag 10 tot donderdag 12 september wordt er gewerkt op de rijbaan richting haven, voor de aanleg van een voedingskabel voor De Lijn. Op dinsdag 10 september is de rechterrijstrook afgesloten en is alleen de linkerrijstrook nog vrij. Op woensdag 11 september is de linkerrijstrook afgesloten en is alleen de rechterrijstrook nog vrij. Gelieve deze 2 dagen (en nachten) rekening te houden met beperkte breedte naast de werfzone. In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 september wordt de rijbaan richting haven opnieuw geasfalteerd. De rijbaan richting haven is voor alle verkeer afgesloten van 19 u ‘s avonds tot 7 u ‘s morgens. Op de rijbaan richting Deurne is er geen hinder.

In de nacht van maandag 16 of dinsdag 17 september, van 20 u tot 6 u, is de N129 in beide rijrichting volledig afgesloten. Die nacht zal AWV de paal in de trambedding ter hoogte van de Gagelveldenstraat verwijderen en betonnen blokken plaatsen op de linkerrijstroken in beide rijrichtingen naast de trambedding. Om de overstekende voetgangers te blijven beschermen (omdat er geen verkeerslicht voor de trams meer is), wordt de rijbaan in beide rijrichtingen versmald met betonnen blokken, in afwachting van een volledige heraanleg van de kruispunt in 2025. Bij de heraanleg is rekening gehouden met de doorgang van uitzonderlijk vervoer en zal beide rijrichtingen een soort rammelstrook worden aangelegd, zodat breed UV via de Groenendaallaan kan blijven rijden. Die rammelstrook was ook al gevraagd door de brandweer.

Van maandag 23 september tot vrijdag 11 oktober werkt ROCO in het kader van de bypass over de Groenendaallaan op de rijbaan richting Deurne. Tussen uitrit R1 en kruispunt Lambrechtshoekenlaan worden 2 rijstroken ingenomen, 1 als werfzone en 1 als fietscorridor, waardoor alleen de linkerrijstrook open blijft voor het verkeer. Gelieve rekening te houden met beperkte breedte naast de werfzone. Op de rijbaan richting haven is er geen hinder. LET OP: tijdens deze werken wordt de middenberm op het kruispunt Lambrechtshoekenlaan doorgetrokken zodat verkeer niet linksaf kan slaan, maar UV kan hier ook niet doorsteken naar de tegengestelde rijrichting om de breedtebeperking richting Deurne te vermijden.

Omleiding tussen kruising N129/N180 Noorderlaan en N129/N120 Bisschoppenhoflaan is mogelijk via N180 Noorderlaan (brug over Albertkanaal overschrijden in de as van de rijbaan (voor massa > 90 ton: max 5 km/u zonder remmen, uitzonderlijk voertuig alleen op de brug) – R10 IJzerlaan – R10 Slachthuislaan (huidige fase van de werken tot 30 september: alle verkeer op de rijbaan richting Deurne, gelieve ook hier rekening te houden met breedtebeperking) – N120 Schijnpoortweg (enkel geldig heen).

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Stemtelling:

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

 
×