Ga naar de inhoud
Home » Boom, N177 (Rupelbrug)

Boom, N177 (Rupelbrug)

Door herstellingswerken op de Rupelbrug, gelegen in de N177 over de Rupel te Boom, is de brug volledig afgesloten van 5 augustus tot begin december 2024. Omleiding (max. hoogte 4,90 m) is mogelijk via A12 door de Rupeltunnel. Let op: vanaf 16 september tot eind april zijn er nachtelijke renovatiewerken in de Rupeltunnel met beperkte breedte tijdens de werken.

Tijdens de volledige duur van de werken is de Baanbrug niet toegankelijk voor gemotoriseerd wegverkeer. Voor hen wordt een omleiding voorzien langs de Rupeltunnel en A12. Vanuit Brussel neem je afrit 9 Rumst/Niel/Boom. Vanuit Antwerpen kan je de nieuwe afrit Ooievaarsnest in Puurs nemen.

Tijdens het grootste deel van de werken kunnen fietsers en voetgangers gebruik blijven maken van de Baanbrug. We voorzien een veilige zone voor hen om de werken te passeren, door de stellingsconstructie op de brug. Enkel van maandag 12 augustus tot en met dinsdag 27 augustus en van woensdag 13 november tot en met dinsdag 27 november is de brug ook voor fietsers en voetgangers afgesloten. Op die momenten wordt de stellingsconstructie opgebouwd en afgebroken. Om de hinder voor fietsers en voetgangers in deze periode te beperken wordt de veerdienst over de Rupel tijdelijk uitgebreid. Gedurende de periodes waarop de brug niet toegankelijk is voor fietsers en voetgangers zal de veerdienst om het kwartier uitvaren, in de plaats van om het half uur.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Stemtelling:

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?