Ga naar de inhoud
Home » Krijgsbaantunnel (R11)

Krijgsbaantunnel (R11)

Tijdens de nacht van 11 op 12 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele technische ingrepen uit in de Krijgsbaantunnel (R11) in Borsbeek. AWV test onder andere het communicatieplatform tussen de tunnel en het Vlaams Verkeerscentrum. De Krijgsbaantunnel wordt daarom één nacht afgesloten. Er geldt een omleiding via de Antwerpse ring (R1).

Om grondig te kunnen testen, sluit AWV de volledige tunnel tijdens de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 april, van 21.00 tot 05.00 uur. Er geldt een omleiding via de Antwerpse ring (R1) – afrit Berchem. AWV verwacht dat de hinder eerder beperkt zal zijn.

In geval van incidenten is het cruciaal dat het Verkeerscentrum de Krijgsbaantunnel zo snel mogelijk kan afsluiten om de veiligheid te garanderen. Tijdens de voorbije nachtelijke onderhoudssluitingen ondervond AWV enkele technische problemen bij het afsluiten van één van de twee tunnelkokers. De oorzaak is een storing in de communicatiekanalen tussen de tunnel en het Vlaams Verkeerscentrum. Een aannemer voert daarom enkele tests uit om te weten waar de storing zich bevindt en om het probleem vervolgens op te lossen.