Ga naar de inhoud
Home » Alken n722

Alken n722

UPDATE: 11/03/2024:

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de Steenweg (N722) in Alken vernieuwen, tussen de grenzen van Sint-Truiden en Sint-Lambrechts-Herk. De focus ligt op veilig fietsverkeer en een opwaardering van het openbaar vervoer. Rioolbeheer Fluvius legt gescheiden riolering aan. Op termijn is de Steenweg tussen Sint-Truiden en Hasselt over bijna 11 kilometer uitgerust met veilige fietspaden want ook in Sint-Truiden vernieuwt AWV de N722. De werken verlopen in fases en starten half maart 2024 tot begin 2025

AWV werkt in fases om de impact op de omgeving te milderen. Half maart start fase 1 (zie plan hierboven) aan de kant met de oneven huisnummers:

  • Eerst maakt de aannemer de zone bouwrijp.
  • Vervolgens verplaatsen en vernieuwen de nutsmaatschappijen kun kabels en leidingen voor elektriciteit, gas, telecom en water. 

Zo’n 6 maanden later volgt hetzelfde stramien aan de kant met de even huisnummers. Volgens de verwachting zijn de nutsmaatschappijen begin 2025 klaar. Daarna starten de infrastructuurwerken.  

Ruim voor de start van effectieve heraanleg in 2025 informeren we de bewoners over de werken en de bijhorende maatregelen. 

>EINDE update<

UPDATE:

Omdat de projectzone van de Hasseltsesteenweg (N722) een stukje wordt verlengd tot voorbij huisnummer 190n werken de nutsmaatschappijen een stuk verder. Onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden, zouden zij klaar zijn in het voorjaar van 2024.

Daarna starten de effectieve riolerings- en infrastructuurwerken. Daarover bezorgen we u later meer informatie.

>EINDE update<

Update: 2 weekends werken aan kruispunt door Proximus

Proximus verplaatst tijdens 2 weekends kabels aan het kruispunt van de Steenweg x Stationsstraat x Onze-Lieve-Vrouwstraat. Daardoor wordt het kruispunt enkele dagen afgesloten en kan verkeer lokale omleidingen volgen. Fietsers kunnen langs de werfzone rijden.

  • 23/09 middernacht – 25/09 6 uur: De bestrating over de Steenweg en Stationsstraat wordt plaatselijk opgebroken. 
  • 30/09 middernacht – 2/10 6 uur: De O.L. Vrouwstraat wordt ter hoogte van het kruispunt afgesloten. Het kruispunt is toegankelijk voor verkeer op de Steenweg en Stationsstraat. De doorgang naar Terkoest en Stevoort wordt afgesloten voor autoverkeer.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de N722 Steenweg in Alken gefaseerd vernieuwen, tussen de grenzen van Sint-Truiden en Sint-Lambrechts-Herk. De focus ligt op veilig fietsverkeer en een opwaardering van het openbaar vervoer. Rioolbeheer Fluvius legt gescheiden riolering aan. Ook de N722 in Sint-Truiden wordt in fases gelijkaardig vernieuwd. Op termijn is de Steenweg tussen Sint-Truiden en Hasselt over bijna 11 kilometer uitgerust met veilige fietspaden. De uitvoering van de werken start in 2023.