Ga naar de inhoud
Home » Kallo (haven), Steenlandlaan

Kallo (haven), Steenlandlaan

Door asfalteringswerken op de Steenlandlaan en Ketenislaan in Kallo (Beveren), is de doorgang van uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk van 21 augustus tot 1 september 2023.

De voorbereidende werken van fase 1 starten al op 16 augustus, waarbij op het zuidelijke deel van de Steenlandlaan wordt gewerkt ter hoogte van het kruispunt met de Fabrieksstraat. Doorgang blijft mogelijk, in enkelrichtingsverkeer richting Farnesebrug. Lokaal verkeer kan omrijden via de Steenlandlaan langs het schaftkot.

In fase 2 van 21 tot 28 augustus wordt er gewerkt op het stuk Ketenislaan en Steenlandlaan vanaf de Melselebrug (dokkant Kallosluis) tot net voorbij de spooroverweg aan WG Aannemingen. De zone wordt voor alle verkeer afgesloten tijdens de werken. Er wordt nog nagevraagd bij het Havenbedrijf of de periode van de volledige afsluiting kan ingekort worden. Er zal minstens gedurende enkele dagen (en nachten) geen doorgang mogelijk zijn, dit is vooral belangrijk voor UV met hoogte > 4,80 m dat niet door de Beverentunnel kan rijden. Indien de Farnesebrug openstraat, kan er in deze fase niet via Melselebrug worden rondgereden en moet er gewacht worden tot de Farnesebrug weer plat ligt en verkeer over de brug weer mogelijk is.

In fase 3 van 28 augustus tot 1 september wordt er gewerkt op het zuidoostelijk deel van de Steenlandlaan tussen Fabrieksstraat en Singelweg. Tijdens de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk. Indien de Melselebrug openstaat, kan er in deze fase niet via Farnesebrug worden rondgereden en moet er gewacht worden tot de Melselebrug weer plat ligt en verkeer over de brug weer mogelijk is.