Ga naar de inhoud
Home » N2 Zaventem

N2 Zaventem

Status: In studie

Wegen en Verkeer start binnenkort met een studie voor de aanleg van enkelrichtingsfietspaden langs de Leuvensesteenweg (N2) in Zaventem. Vanaf de grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest tot aan het begin van de doortocht in Kortenberg bereiden we twee projecten voor:

  • Voor het stuk van Sint-Stevens-Woluwe (grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) tot het kruispunt met de Sterrebeekstraat.
    • Buiten de aanleg van de enkelrichtingsfietspaden wordt er hier ook gekeken naar een doortochtherinrichting voor de kern van Sint-Stevens-Woluwe met aandacht voor onder andere de doorstroming van het openbaar vervoer en het aanpassen van het rioleringsstelsel.
  • Voor het stuk vanaf het kruispunt met de Sterrebeekstraat tot in Nossegem, aan de grens met Kortenberg. Het stuk van Nossegem-centrum behoort niet tot deze studie, omdat daar reeds enkelrichtingsfietspaden werden aangelegd.
  • Voor het eerste gedeelte stelt Wegen en Verkeer in de loop van 2023 een studiebureau aan om de ontwerpplannen op te maken. Voor het tweede gedeelte vanaf het kruispunt met de Sterrebeekstraat tot in Nossegem maakt Wegen en Verkeer zelf een ontwerp op. Daarvoor proberen we tegen eind 2023 een eerste concrete ontwerp klaar te hebben. Zodra een concrete timing voor de uitvoering van de werken is vastgelegd, leest u dat op deze webpagina.