Ga naar de inhoud
Home » N20 Kortessem

N20 Kortessem

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Kortessem gaan de Hasseltsesteenweg (N20) vernieuwen tussen het kruispunt met de Dorpsstraat (N76) en de Winkelstraat / Printhagendreef over zo’n 1,8 km. Ook het kruispunt met de N76 wordt geoptimaliseerd. De nadruk ligt op een veilige omgeving voor fietsers en voetgangers, extra groen en een vlotte doorstroming van het openbaar vervoer. Fluvius gaat gescheiden riolering aanleggen.

Het projectgebied omvat de Hasseltsesteenweg in Kortessem over zo’n 1,8 km tussen het kruispunt met de Dorpsstraat x Opeindestraat (N76) en de Printhagendreef x Winkelstraat.

De aanleg van de fietsoversteek werd initieel in onze planning gecombineerd met de vernieuwing van de Hasseltsesteenweg. Gezien de wijzigingen in de termijnen van dat project sinds de zomer 2023, zijn we genoodzaakt dit anders te organiseren. 

In de loop van 2024 leggen we de fietsoversteekplaats aan. Voorafgaand verplaatsen en vervangen de nutsmaatschappijen hun kabels en leidingen voor water, elektriciteit, telecom en telefonie. Meer info volgt.