Ga naar de inhoud
Home » Berlaar/Lier, N10

Berlaar/Lier, N10

Update 22/08/2024: start volgende fase

Op maandag 26 augustus starten de werken in zone 2 en 3 op de Aarschotsesteenweg (N10). Het eenrichtingsverkeer naar Lier blijft gelden voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers richting Koningshooikt steken ter hoogte van de Slenderstraat over en gebruiken vanaf dan het nieuwe fietspad waar tijdelijk tweerichtingsverkeer geldt tot aan de Liersebaan. Fietsverkeer richting Lier blijft meerijden met het eenrichtingsverkeer langs de werfzone. Die rijstrook blijft een tijdelijke fietsstraat, waar een maximumsnelheid van 30 km/u geldt.

Doorgaand en zwaar verkeer

Zwaar (+3,5 ton) en doorgaand verkeer volgen een omleiding via de R16, Waversesteenweg, Oude Liersebaan en Berkhoevelaan (N108), Mechelsebaan (N14), R6 en Mechelbaan (N15) tot rotonde met N10

Deze omleiding is niet geschikt voor gebruikers van de netwerken klasse 90 en 120. Indien u deze reisweg wenst te gebruiken (als aanvulling op een netwerk- dan wel een reiswegvergunning), moet u hiervoor een aparte aanvraag voor een reiswegvergunning indienen.

>EINDE UPDATE<

UPDATE: 7/03/2024:

In de zone 1 starten vanaf begin/half mei de effectieve wegeniswerken die vermoedelijk zullen duren tot het zomers bouwverlof 2024. Verkeer van Aarschot naar Lier blijft mogelijk, verkeer van Lier naar Aarschot zal worden omgeleid via R16 – N108 – N14 (let op: hoogtebeperking onder spoorbrug in Duffel) – R6 – N15 tot rotonde met N10. Deze omleiding is niet geschikt voor gebruikers van de netwerken klasse 90 en 120. Indien u deze reisweg wenst te gebruiken (als aanvulling op een netwerk- dan wel een reiswegvergunning), moet u hiervoor een aparte aanvraag voor een reiswegvergunning indienen.

>EINDE UPDATE<

UPDATE 11/01/2024

Door het slechte weer en de vele regen zal de definitieve wegopbouw pas later kunnen starten en zal de N10 tot het zomers bouwverlof 2024 in zones 2 en 3 voor alle verkeer afgesloten zijn tussen kruispunt Steenbeek/Gangelberg en kruispunt Houwstraat. Alle verkeer dient dan de omleiding via Steenbeek – Berlaarbaan – Houwstraat te volgen, in beide rijrichtingen.

In de zone 1 blijft er doorgang mogelijk in beide rijrichtingen op de N10, maar het verkeer zal alternerend door tijdelijke verkeerslichten geregeld worden. Gelieve rekening te houden met beperkte breedte.

>EINDE UPDATE<

UPDATE

Door vertragingen bij de nutswerken zal de N10 tot begin mei 2024 in zones 2 en 3 voor alle verkeer afgesloten zijn tussen kruispunt Steenbeek/Gangelberg en kruispunt Houwstraat. Alle verkeer dient dan de omleiding via Steenbeek – Berlaarbaan – Houwstraat te volgen, in beide rijrichtingen.

>EINDE UPDATE<

Door wegenwerken op de N10 tussen kruispunt Sander De Vosstraat in Lier en kruispunt Houwstraat in Berlaar is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk vanaf ten vroegste half september 2022. De werf wordt opgesplitst in 3 zones, met telkens verschillende verkeersmaatregelen.

De werken zijn opgedeeld in fasen.

  • Zone 1 loopt van kruispunt Sander De Vosstraat tot kruispunt Gangelberg/Steenbeek. 
  • Zone 2 loopt van kruispunt Gangelberg/Steenbeek tot kruispunt Sint-Rumoldusstraat. 
  • Zone 3 loopt van kruispunt Sint-Rumoldusstraat tot kruispunt Houwstraat.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Stemtelling:

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?