Ga naar de inhoud
Home » Antwerpen, Treurenborg

Antwerpen, Treurenborg

UPDATE: 27/05/2024

Door het slechte weer van de afgelopen weken, hebben de asfalteringswerken vertraging opgelopen. Ook de werken aan de sporen hebben vertraging opgelopen. De planning is nu om de werken tegen 7 juni af te ronden. Gelieve tot die datum rekening te houden met hinder op Treurenborg. Bovenstaande omleidingen blijven geldig tot het einde van de werken.

EINDE UPDATE

Door wegenwerken in Treurenborg in de haven Antwerpen, is de doorgang van uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk van 8 tot en met 31 mei 2024. De werken zijn ingedeeld in 3 fasen, waarbij de bedrijven in Treurenborg maximaal bereikbaar blijven, met uitzondering van 1 lang weekend. Voor bestemmingen voorbij Treurenborg (Wilmarsstraat e.a.) is het beter om gedurende de hele periode van de werken om te rijden via Noorderlaan en Zomerweg.

  • fase 1 – van woensdagavond 8/5 om 20 u tot maandagochtend 13/5 om 6 u wordt gewerkt aan de spoorlijn vlakbij het kruispunt met de Noorderlaan. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk. Treurenborg blijft bereikbaar via Noorderlaan en Zomerweg.
  • fase 2 – deel A – van maandagochtend 13/5 om 6 u tot donderdagnamiddag 17/5 wordt het oude asfalt afgefreesd. Treurenborg blijft bereikbaar, maar hou rekening met lokale hinder ter hoogte van de freeswerken.
  • fase 2 – deel B – van donderdagnamiddag 17/5 om 16.30 u tot dinsdagochtend 21/5 om 6 u is Treurenborg voor alle verkeer afgesloten voor asfalteringswerken.
  • fase 3 – van dinsdagochtend 21/5 om 6 u tot vrijdagavond 31/5 om 18 u worden 2 sporen vlakbij het kruispunt met de Noorderlaan uitgebroken en wordt de zone opnieuw geasfalteerd. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk. Treurenborg blijft bereikbaar via Noorderlaan en Zomerweg.