Ga naar de inhoud
Home » Antwerpen, N101 (Van Cauwelaertbrug)

Antwerpen, N101 (Van Cauwelaertbrug)

UPDATE: 27/09/2024

Hinder verwacht tot midden oktober. Verkeer van meer dan 3,5 ton vermijdt best het sluizencomplex om lange wachttijden te voorkomen en neemt best een alternatieve route; ander verkeer kan over de sluisdeur rijden.

EINDE UPDATE

UPDATE: 20/08/2024

Er is schade vastgesteld aan de wegdekpanelen van de Van Cauwelaertbrug in de haven van Antwerpen. De brug is buitendienst gesteld voor het wegverkeer tot 24 september 2024. Alle verkeer is verboden over de Van Cauwelaertbrug. Verkeer +3,5 ton mag niet over de sluisdeur rijden en moet een alternatieve reisweg volgen

EINDE UPDATE

Er is schade vastgesteld aan de wegdekpanelen van de Van Cauwelaertbrug in de haven van Antwerpen. 18 panelen zijn beschadigd, waarvan 1 paneel helemaal doorgescheurd is. De brug is buitendienst gesteld voor het wegverkeer tot minstens 22 juli 2024. Op 22 juli wordt het doorgescheurde paneel tijdelijk vervangen en is gewoon vrachtverkeer weer toegelaten. Of zwaar UV dan weer over de brug mag, en zo ja, onder welke voorwaarden, moet nog nagekeken worden. Op 15 augustus worden 6 van de 18 beschadigde panelen vervangen en in de loop van oktober worden de resterende panelen vervangen.

Omleiding voor uitzonderlijke voertuigen van categorie 2, 3 en 4 met een maximale hoogte van 4,80 m en een maximale massa van 180 ton (geldig heen en terug):
vanaf noordkant Meestoofbrug: N101 Scheldelaan – oprit R2 – R2 Tijsmanstunnel: voor massa > 140 ton: tunnel doorrijden volgens de langsas van de tunnelkoker, normale snelheid zonder remmen, binnen 200 m voor en binnen 200 m achter het uitzonderlijke voertuig is geen ander verkeer toegelaten, gelijktijdig verkeer in de andere rijrichting (in de andere tunnelkoker) is wel toegelaten – R2 uitrit 13 – N180 Noorderlaan (noordelijke spoorbruggen (tussen Moerstraat en Ordamstraat) overschrijden in de rechterrijstrook**) – Noorderlaan – Göteborgweg – Stralsundweg – Rostockweg – H. Fordlaan – Wilmarsdonksteenweg (Wilmarsdonkbrug overschrijden in de as van de brug**) – Oosterweelsteenweg (Noordkasteelbrug overschrijden in de as van de brug**) – Kastelweg – N101 Scheldelaan (tot zuidkant Van Cauwelaertbrug).

Omleiding voor uitzonderlijke voertuigen van categorie 2, 3 en 4 met een hoogte > 4,80 m, een maximale hoogte van 5,20 m en een maximale massa van 180 ton (geldig heen en terug):
vanaf noordkant Meestoofbrug: N101 Scheldelaan (werken Elia, tussen 5 u en 23 u is de breedte beperkt tot max. 3,50 m) – N101 Scheldelaan – Noordlandbrug – oprit A12 (voor de terugweg: A12 uitrit 11 “Zandvliet” – Hollandseweg – N101) – A12 Stabroek uitrit 13 – N111 Stabroeksebaan – N180 Antwerpsebaan – Kruisweg – Noorderlaan (noordelijke spoorbruggen (tussen Moerstraat en Ordamstraat) overschrijden in de rechterrijstrook**) – Noorderlaan – Göteborgweg – Stralsundweg – Rostockweg – H. Fordlaan – Wilmarsdonksteenweg (Wilmarsdonkbrug overschrijden in de as van de brug**) – Oosterweelsteenweg (Noordkasteelbrug overschrijden in de as van de brug**) – Kastelweg – N101 Scheldelaan (tot zuidkant Van Cauwelaertbrug).

** voor massa > 60 ton: brug overschrijden aan max 5 km/u zonder remmen, uitzonderlijk voertuig alleen op de brug

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Stemtelling:

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?