Ga naar de inhoud
Home » Herinrichting Ringlaan Wenduine

Herinrichting Ringlaan Wenduine

Fase 3 van herinrichting Ringlaan Wenduine vanaf september

23 juni 2023

“Na de zomervakantie starten we met de derde fase van de herinrichting van de Ringlaan in Wenduine. In deze fase werken we tussen de Harpoenlaan en de Leopold II-laan en op de Manitobaparking, die we opnieuw inrichten met 75 parkeerplaatsen en een afvalstraat”, aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. Fase 3 van de werken start op maandag 4 september op. Het ontwerp van de nieuwe Ringlaan en de gescheiden riolering werd op donderdag 22 juni op een infomarkt voorgesteld door het Agentschap Wegen en Verkeer. Tijdens de werken zal er hinder zijn voor verkeer tussen De Haan en Brugge.

Infomarkt in Wielingencentrum

Inwoners van Wenduine werden uitgenodigd voor een infomarkt op donderdag 22 juni, over de derde fase van de herinrichting van de Ringlaan. In het Wielingencentrum kwamen bezoekers meer te weten over de volgende fase van de werken en zagen ze hoe de Ringlaan (N34) er in de toekomst zal uitzien. Bezoekers konden er ook hun vragen aan de projectverantwoordelijken stellen.

De tentoongestelde informatie over de herinrichting van de Ringlaan blijft nog tot donderdag 29 juni in het Wielingencentrum staan. Kon u niet aanwezig zijn op de infomarkt? Dan kan u tot dan langsgaan om de tentoongestelde panelen te bekijken.

Nieuwe Ringlaan: boven- en ondergronds

De Ringlaan zal er in de toekomst heel anders uitzien, boven- en ondergronds. Zo komt er gescheiden riolering: op die manier worden afval- en regenwater apart afgevoerd, wat beter is voor het milieu. Op de Ringlaan komen er ook veilige fietspaden, een groene middenberm en nieuwe parkeerstroken, in de vorm van langsparkeerstroken.

Werken starten na zomervakantie

Op maandag 4 september, na de zomervakantie, gaat de aannemer aan de slag met de werken. In die fase wordt er gewerkt op de Ringlaan en op de Manitobaparking. De werken aan de parking duren tot eind dit jaar, de werken op de Ringlaan zijn achter de rug voor de zomervakantie van 2024 start. 

Hinder in fase 3 voor verkeer tussen De Haan en Brugge

Tijdens de werken kan verkeer tussen De Haan en Brugge niet voorbij de werfzone rijden. Zij volgen daarom een omleiding via de Leopold II-laan, De Smet de Naeyerlaan (N317), de Ringlaan en de Brugsesteenweg (N307). Fietsers naar Wenduine-Centrum ondervinden geen hinder: zij kunnen zich gemakkelijk verplaatsen via het kruispunt met de Brugsesteenweg.

Als er gewerkt wordt op de Manitobaparking, kan er ook niet op deze parking geparkeerd worden.