Ga naar de inhoud
Home » N1 Edegem, Hove, Mortsel

N1 Edegem, Hove, Mortsel

UPDATE: 29/03/2024: Planning wegenwerken schuift op

Op vrijdag 5 april rondt het werfteam fase 5 af. Daarna liggen de wegenwerken een tijdje stil, omdat de nutsaanleg vertraging opliep in fase 6 tot en met 9 (zie plannetje). Pas nadat alle woningen en bedrijven aangesloten zijn op de nieuwe nutsvoorzieningen, kan onze aannemer ook in deze zones starten met de aanleg van de nieuwe fietspaden.

EINDE update

Datum: 2 oktober 2023 – zomer 2024

Status: Gestart

Provincie: Antwerpen

Plaats: Edegem, Hove, Mortsel

Weg: N1

Vanaf maandag 2 oktober 2023 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van fietspaden langs de Mechelsesteenweg (N1) in Edegem, Hove en Mortsel. Het gaat om een verderzetting van de vernieuwingswerken die in de eerste helft van 2023 al plaatsvonden op de Antwerpsesteenweg / Mechelsesteenweg. De zone die nu wordt aangepakt, loopt vanaf het kruispunt met de Buizegemlei/Jan Frans Gellyncklaan tot aan het kruispunt met de Molenlei/Molenstraat op de grens met Mortsel. De werken worden in acht fases uitgevoerd om de hinder te beperken. Tegen de zomer van 2024 moet de volledige zone klaar zijn.

Werken in tien fases

De werken worden in tien verschillende fases uitgevoerd om de hinder zo beperkt mogelijk te houden. 

Op onderstaande overzichtskaart ziet u een indicatie vanaf wanneer we starten in welke zone.
Opgelet: deze timing is onder voorbehoud van onvoorziene werf- en weersomstandigheden. De datums worden tijdens het verloop van de werken aangepast waar nodig.

Hinder tijdens de werken

Doorgang blijft altijd mogelijk in beide richtingen op de Mechelsesteenweg. In de zone waar gewerkt wordt, zijn het fietspad, de parkeerstrook en de rechterrijstrook niet beschikbaar.

  • Gemotoriseerd verkeer rijdt over de linkerrijstrook tegen een verlaagde snelheid.
  • Fietsers worden meestal naar het fietspad aan de overzijde van de N1 geleid en fietsen dan tijdelijk in dubbelrichting of ze volgen een plaatselijke omleiding.
  • De bussen van De Lijn blijven hun normale traject over de Mechelsesteenweg volgen, maar haltes in de werfzone worden tijdelijk niet bediend.